11:00

Ervalla SK

Referat: Frövi IK - Ervalla SK

3p till Frövi i derbyt mot Ervalla
I matchens andra minut får FIK en frispark mitt på planen. Frisparken lyfts in i boxen men ESK-målvakten är med och plockar ned. I minut 6 spelar Ili, Runa och Kevin fin fotboll där Kevin får sista chansen men från ett bra läge kommer en avblåsning för offside. Två minuter senare kommer ett högerinlägg mot Gurra som i ett bra läge får med sig en hörna efter en duell med en motståndarback. Hörnan slår men plockas ned av ESK-målvakt. Två minuter senare slår Erik en crossboll mot Kevin som kommer med fart på högerkantren men utrusande målvakt är tiondelen före och avvärjer ett bra läge för FIK. I minut 14 rullar vi boll på vänsterkanten där David passar Erik som lirar bollen vidare till Runa som kommer in i boxen och går förbi en back och avslutar med en vänsterbössa som tyvärr går strax utanför. Minuten senare lyfter vi en boll mot Runa som kommer in i straffområdet och i kamp med en back får vi straff då EKK-backen hindrade bollen med handen. Ili stegar fram till 11m-punkten och drämmer till men tyvärr inget mål. I minut 17 fälls Runa 1m utanför straffområdslinjen och FIK får frispark i ett bra läge. ESK ställer upp 5 man i muren och Ili tar sikte mot ena krysset men bollen strax utanför. I minut 22 får Oscar J ett fint läge efter ett inspel från högerkanten men avslutet från nära håll täcks av en motståndarback och FIK får en hörna som blir resultatlös. ESK får en frispark mitt på plan i minut 22. Frisparken lyfts in i boxen men FIK är med och styr undan och gör en snabb omställning som medför farligheter men vi nätar inte. I minut 28 kommer Kevin med hög fart och är inne i straffområdet men en ervallatå lyckas avstyra en bra målchans och FIK får en hörna som vi lyfter in men målvakt i ESK är med och plockar ned i duell med FIK:are. FIK har ett stort bollinnehav men har svårt att skapa den riktigt heta målchansen mot ett motståndarlag som hade en tät backlinje som såg ut att bestå av 7-8 man. I minut 32 är vi nära att ta ledningen men efter ett bra förarbete av flera FIK:are går Kevins skott strax över ribban. Ludde i FIK:s mål har det rätt lugnt men i minut 35 får Ludde ett skott emot sig men skottet blir en enkel match för Ludde. Runa får ett fint läge i minut 36 efter ett fint lyft från mittback i FIK men en ervallafot lyckas avstyra målchansen. I minut 37 vräker Erik iväg en bössa som målvakt räddar och returen hamnar hos Ili som är i ett kalasläge men då kommer en offsideavblåsning som FIK inte förstod. David testar en yttersida i minut 38 och bollen letar sig mot målvaktens vänstra kryss men målvakt är med och räddar till hörna. Hörnan blir resultatlös och spelet fortsätter med ett kraftigt spelövertag för hemmalaget och några minuter senare rullas ett fint anfall som avslutas med en helvolley av Ili men boll över ribban. Sista minutrarna i första medför två hörnor för FIK men båda blir resultatlösa och det står 0-0 efter "45".
Direkt i andras inledning kommer David i en bra position och lyfter vidare mot Oscar J men bollen smiter förbi Oscar som var i ett pangläge. Minuten senare ser Oscar J att målvakt är långt ut och testar men bollen går strax över ribban. I minut 48 kommer FIK på högerkanten och bollen spelas in i boxen där flera FIK:are finns i bra lägen men en tå hos gästerna lyckas avvärja en väldigt bra målchans. Minuten senare kommer vi på vänsterkanten och spelar in o boxen men ESK lyckas rensa till hörna. FIK trycker på och skapar anfall på anfall men det tar ofta stopp vid straffområdslinjen. I minut 52 testar Kevin ett vänsterskott efter att ha brutit in från högerkanten men skott tyvärr över. FIK får en hörna i minut 53 men som många gånger tidigare i matchen så plockar ESK-målvakt ned bollen. I minut 57 avslutas ett bra FIK-anfall med en klack av Runa mot Oscar J men målvakt är med och hindrar en bra målchans. I minut 60 vinner Zacke en duell och tar några steg framåt och vräker iväg en ytterskruv mot målvaktrens vänstra kryss men bollen skruvar sig strax utanför stolpen. Minuten senare lyfter vi in bollen i boxen men målvakt hinner före FIK:are som befann sig i bra lägen. I minut 62 lyfter Rasmus in ett högerinlägg som medför avslut av Johannes H men boll i stolpen och returen hamnar hos Oscar J som fälls när han skall peta in bollen i nät. FIK får straff och Ludde springer över från egna målet och lägger upp bollen på 11m-punkten. Ludde tar sats och pang 1-0 till FIK efter en stensäker straff. Några minuter efter FIK:s ledningsmål kommer Ili i en bra anfallsposition och spelar vidare till Runa som tittar upp och passar vidare till Johannes H som testar ett skott men bollen smiter förbi fel sida av stolpen. Hockeysäsongen har börjat och det visade en ESK-spelare i minut 65 då Zacke tacklas väldigt fult och ESK:aren får gult. I minut 68 skapar vi en bra målchans med Johannes H:s avslutande skott räddas av målvakt. Det går några minuter innan vi skapar ytterligare ett farligt läge men återigen räddar målvakt avslutande skott. Zacke testar ett skott från linjen i minut 68 men ytterligare en bra räddning av ESK-målvakt. I minut 79 kastar Anton ett snabbt inkast till Oscar J som spelar vidare till Runa som är inne i boxen men avslutande skott räddas av målvakt. Tre minuter senare får Zacke ett bra skottläge men som många gånger tidigare i matchen så räddar en mycket bra målvakt skottet. I minut 86 ropar speaker att publiken är räknad till 127 personer - stort tack för att ni kom! I spelminut 88 är vi nära att utöka ledningen men sista passningen inne i boxen är lite hård och boll bort. Vi får ytterligare en målchans då vi i spelminut 90 gör vi genom Anton ett högerinspel men målvakt hinner före FIK:are som var i väldigt bra lägen.